Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är de populäraste namnen bland nyfödda i Västmanland

Alice och William var de mest populära namnen bland nyfödda i Västmanland under 2017.

Annons

Enligt färsk statistik från SCB intog Alice och William förstaplatserna när det gäller de vanligaste namnen bland nyfödda i Sverige år 2017.

Även i Västmanland var dessa namn vanligast. Sammanlagt fick 28 flickor i Västmanland namnet Alice och 33 pojkar namnet William.

Det finns dock variationer i landet. I Västerbotten blev till exempel Signe det vanligaste flicknamnet, trots att det inte finns med på tiotopplistan i resterande landet. Likaså blev pojknamnen Harry och Alfred toppnamn i Jämtland och Västerbottens län, utan att vara lika populära i övriga Sverige.

Namnet Alice har har varit populärt länge och har fått förstaplatsen för sjätte gången på tretton år. Andra namn är nykomlingar på topplistan. Astrid, Saga och Freja petade ner Maja, Elsa och Julia. För pojkarnas del är Adam en nykomling, medan Charlie fick lämna topplistan.

Det flicknamn som ökade mest i popularitet under 2017 var Maryam. Hela 70 procent fler flickor fick namnet 2017 jämfört med föregående år. Bland pojknamnen var det Matteo som ökade mest, med 33 procent jämfört med året innan.

Här kan du läsa vilka som var mest populära förra året.

Topp 10 tilltalsnamn för nyfödda flickor 2017 (riket)

1. Alice

2. Alicia

3. Olivia

4. Ella

5. Ebba

6. Lilly

7. Astrid

8. Saga

9. Freja

10. Wilma

Topp 10 tilltalsnamn för nyfödda pojkar 2017 (riket)

1. William

2. Oscar

3. Liam

4. Lucas

5. Oliver

6. Alexander

7. Elias

8. Hugo

9. Noah

10. Adam

Källa: SCB

Mer läsning

Annons