Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är länets motorcykeltätaste kommun

Kungsör är Västmanlands mest motorcykeltäta kommun med 51,8 motorcyklar per tusen invånare.

Annons

I början av 2016 fanns det 8228 motorcyklar i Västmanland vilket är en ökning på 904 motorcyklar sedan 2006. De nya siffrorna är statistik från Trafikanalys som Nyhetsbyrån Sirén har sammanställt.

– När asfalten blir bar brukar de flesta rulla fram motorcykeln. Det brukar vara i mars, april, beroende på var man bor i landet, säger Petra Holmlund, informatör på Riksorganisationen Sveriges Motorcyklister, till Nyhetsbyrån Siren.

Högst upp på listan i länet hamnar Kungsör med 51,8 motorcyklar per tusen invånare. Efter det kommer Norberg med 46,6 motorcyklar per 1000 invånare följt av Surahammar med 46,2.

Längst ned hittar man Västerås och Fagersta med 24,3 respektive 27,7 motorcyklar per tusen invånare.

I övriga landet toppar Bollebygd i Västergötland listan med 57 motorcyklar per tusen invånare, följt av Sjöbo i Skåne med 55. Snittet i Stockholm och Malmö ligger på 14 motorcyklar per tusen invånare.

– Säsongen är lite längre i södra Sverige, så det är naturligt att det finns fler där. I storstäderna är det också ett ganska populärt pendlingsfordon, men traditionellt har det nog alltid funnits större motorintresse i glesbygden, säger Petra Holmlund, till Nyhetsbyrån Siren.

Annons