Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är västmanlänningarna som får äta middag med kungaparet

Två västmanlänningar är inbjudna till Stockholms slott för middag med kungafamiljen.

Annons

Kung Carl Gustaf, drottning Silvia och kronprinsessan Victoria vid Sverigemiddagen på Stockholms slott 2016. Foto Claudio Bresciani / TT

Ikväll, fredag den 22 september, bjuder kungaparet in till sin årliga Sverigemiddag. I år kommer två västmanlänningar, tillsammans med landshövdingen Minoo Akhtarzand, närvara vid middagen på Kungliga Slottet i Stockholm.

Syftet med Sverigemiddagen är att uppmärksamma viktiga insatser som görs lokalt, regionalt eller nationellt. Det är landshövdingen Minoo Akhtarzand som lagt fram förslag på namn till Hovet och utifrån dessa har nu Rikard Lundgren, vd för 2Change World AB och Gerald Engström, styrelseordförande Systemair Group valts ut.

Gerald Engström, styrelseordförande i Systemair Group från Skinnskatteberg.

– Det blir trevligt, jag tar med mig min fru också, säger Gerald Engström.

Det är inte första gången Engström äter middag med kungen, även om det är första gången på kungliga slottet. Gerald Engström har lång erfarenhet som entreprenör och har varit med både under statsbesök och andra middagar med kunglig glans, exempelvis på Västerås slott.

– Den här middagen blir väl mest av social karaktär, det beror ju på vem man placeras bredvid vad samtalen handlar om, säger han.

Västeråsbon Rikard Lundgren, vd och initiativtagare till Food2change, trodde först att det var en bluff när han, en sen måndagskväll, plockade upp den kungliga inbjudan ur brevlådan.

– Jag trodde att någon skämtade med mig, säger han och skrattar. Jag väntade tio minuter innan jag vågade öppna kuvertet.

Rikard Lundgren berättar att han ser inbjudan som en bekräftelse på att det arbete som Food2change lägger ner på att minska matsvinnet från dagligvaruhandeln gör skillnad.

– Det känns svinnbra, som vi brukar säga på food2change. Det är roligt att man vill uppmärksamma det vi gör, rädda mat.

Rickard Lundgren trodde först att någon skämtade med honom när han hittade inbjudan i brevlådan. Tillsammans med Gerald Engström kommer västerlänningarna att äta middag med kungaparet.

Läs också:

Bissen bjuden på middag på slottet

Västmanlänningar på kungabesök

Annons