Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Historiska vinster för Västmanland på UF-gala

Region Västmanland tog hem två guld och ett brons på årets Ung Företagsamhet-gala i Stockholm där Sveriges bästa UF-regioner korades.

Annons

Det var i kategorierna grundskola och Alumni samt gymnasiet som Västmanland vann två guld respektive ett brons.

– Jag hade stora medaljförhoppningar inför UF-galan men att vi skulle ta storslam och komma hem med tre medaljer i bagaget trodde jag inte. Otroligt roligt och ett kvitto på att vår arbetsmodell är framgångsrik, säger Johan Eliases, regionchef på Ung Företagsamhet i Västmanland i ett pressmeddelande.

De två guldmedaljerna fick regionen efter en ökning för Ung Företagsamhet i länet på nästan 400 procent inom grundskolan och det historiska rekordet på över 800 procent för Alumni.

– Inför nästa år satsar vi på GULD även för gymnasiet men då måste vi öka antalet elever som driver UF samt behålla vår höga intygsfrekvens, säger Johan Eliases.

Efter två guld och en bronsmedalj hade Västmanland all anledning att fira på UF-galan i Stockholm.

Enligt Johan Eliases är det starka stödet från regionen, kommuner och näringslivet viktigt för den fortsatta framgången.

– En nyckel för vår framgång är det breda stöd vi har från länet. Utan stödet från Region Västmanland, alla kommuner & näringslivet hade vi hade vi aldrig nått dit vi är idag. Tillsammans gör vi skillnad.

Fakta om UF-företagande i Västmanland under läseråret 2016/2017

► Antal elever: 876 elever

► Genomslag: 32 %

► Antal UF-företag: 241

► Intygsprocent: 93,4 %

► Antal skolor som har utbildningen: 20

Annons