Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kallt på valborg – men till helgen kommer värmen

Ska man ut och fira in våren på valborgsmässoafton kan det vara klokt att ta på sig ordentligt med kläder. Det kommer nämligen bli kallt. Men i veckan kommer vädret stabiliseras och till helgen växer det in ett högtryck över länet med soligt väder och temperaturer uppemot 20 grader.

Annons

– På valborgsmässoafton blir det mest uppehållsväder med 10-12 grader under dagen. Under kvällen sjunker temperaturen ner till 7-9 grader. Det kan bli ännu kallare senare på kvällen, säger Per Holmberg, meteorolog på Foreca.

Under natten mot 1 maj drar ett regnområde in över länet som kommer att dra bort. Men under morgonen kommer vara molnigt.

Det molniga vädret drar bort under 1 maj och solen kan titta fram, men det är fortfarande risk för skurar. Senare under dagen blir det varmare och det kan bli 14-15 grader varmt.

Under resten av veckan blir det fortfarande ostadigt med flera regnområden. Men mellan skurarna kommer solen att värma.

- Framåt helgen växer det in ett högtryck. Det ser lovande ut med stora chanser till sol och mellan 15-20 grader. Högtrycket förstärks under helgen och det soliga och varma vädret ligger kvar under början av nästa vecka, säger Per Holmberg.

LISTA: Eldar och vårsånger – här firas valborgmässoaftonen i Västerås

Mer läsning

Annons