Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är premiärdatumet för Tårtgeneralen klart

Artikel 6 av 32
Tårtgeneralen
Visa alla artiklar

Premiären har skjutits framåt några gånger, men nu är det klart att Filip och Fredriks stora filmprojekt kommer att ha premiär den 7 mars.

Annons

TV: Här kan du se trailern för Tårtgeneralen

Från början var siktet inställt på juldagen, sedan sköts det framåt till den 17 januari, och den senaste tiden har den 7 mars cirkulerat som ett eventuellt premiärdatum.

Nu bekräftar också SF Bio datumet för Bbl/AT:

– 7 mars är premiärdatumet för Tårtgeneralen, meddelar Pia Grünler, nordisk distributionschef på Svensk Filmindustri (SF).

För pluskunder: Bbl/AT avslöjar: Stjärnspäckad världspremiär när Tårtgeneralen går upp i Köping – före alla andra biografer

Det är en onsdag, som blivit något av en ny premiärdag i veckan för storfilmer. Samtidigt är det nästan på årsdagen när den stora rekordsmörgåstårtan presenterades för köpingsborna av Hasse P.

Filmen baseras på händelserna som kulminerade den 9 mars 1985, när världens längsta smörgåstårta serverades på Stora gatan. Köpingssonen Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, som skrev boken Tårtgeneralen svarar för regin av filmen. Skådespelare som medverkar är bland andra Mikael Persbrandt, Helena Bergström och Tomas von Brömssen.

Läs också: Avslöjande: Stjärnspäckad världspremiär när Tårtgeneralen går upp i Köping – före alla andra biografer

Mikael Persbrandt som Hasse P i Tårtgeneralen. Foto: SF Studios
Alla artiklar i
Tårtgeneralen