Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låg status hindrar inte ressugna svenskar

Mer än hälften av alla svenskar kan tänka sig att resa all inclusive, detta trots att hela 98 procent tycker att själva konceptet har låg status. "All inclusive fyller en viktig funktion när det gäller full avslappning på semestern" säger Katarina Daniels på resebyrån Ticket.

Annons

I åldern 18-30 år uppger 30 procent bekvämlighet som främsta orsak, en siffra som har visat sig sjunka med åldern. Fredrik Sandberg / TT

Bekvämlighet, enkelhet och mer tid med familjen gör att 53 procent av svenskarna kan tänka sig att resa all inclusive, enligt en undersökning från Ticket.

– Maximal avslappning är något som många strävar efter under semestern. Att då resa all inclusive, där man som resenär slipper tänka på att få bord på någon restaurang, göra barnen nöjda eller hålla semesterbudgeten, blir ett enkelt och smidigt sätt att koppla av på, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos TicketPrivatresor i ett pressmeddelande.

Andra anledningar till varför hälften av alla svenskar kan tänka sig att resa all inclusive är enkelheten att resa stora sällskap och att resorna ofta är prisvärda.

– Att en semesterresa har hög status är inte en viktig faktor för svenska resenärer. Istället är det sol och värme och kvalitetstid med familjen som värderas högst. Där fyller all inclusive en viktig funktion, när det gäller full avslappning på semestern.

Annons