Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget byter toppchefer: "Vi får större kraft i vår utveckling"

Anne-Marie Svensson blir ny hälso- och sjukvårdsdirektör och Maria Linder har utsetts till ny regional utvecklingsdirektör.

Annons

På torsdagen utsåg Landstinget Västmanland två nya toppchefer. Landstingsdirektör Anders Åhlund kommenterar:

– Jag är glad att rekryteringarna nu är i hamn, så vi kan fortsätta vår utvecklingsresa inom landstinget, säger landstingsdirektör Anders Åhlund.

– Båda dessa roller har stor inverkan på den regionbildning vi står inför vid årsskiftet. Deras uppdrag handlar om att utveckla hälso- och sjukvården och regional utveckling i samarbete med externa parter. De ska förutom att utveckla hälso- och sjukvården och regional utveckling internt, också öka samverkan inom landstinget mellan dessa båda kärnprocesser som har sådana beroenden av varandra. Därmed får vi större kraft och effekt i arbetet med att utveckla Västmanland.

Nya hälso- och sjukvårdsdirektören Anne-Marie Svensson har en bakgrund som sjuksköterska och barnmorska. Hon har bland annat arbetat som verksamhets- och förvaltningsdirektör samt nämnddirektör inom dåvarande Landstinget Halland. Anne-Marie har också haft uppdraget som förvaltningschef i äldreomsorgen i Kungsbacka kommun samt varit affärsområdeschef och VD inom Aleris Omsorg AB.

Anne-Marie Svensson, som börjar den 19 januari 2017, efterträder Lennart Iselius som går i pension.

Den nya regionala utvecklingsdirektören Maria Linder arbetar just nu som förvaltningschef inom landstingets kollektivtrafikförvaltning. Maria Linder är civlilingenjör och har i många år arbetat med frågor som rör kollektivtrafik och samhällsbyggnad.

Maria Linder, ny regional utvecklingsdirektör i Västmanland.

– Maria har i sin roll inom kollektivtrafikförvaltningen haft ett nära och framgångsrikt samarbete med länets kommuner, som i sin tur lett till att vi har ökat resandet och nöjdheten bland länets resenärer. Den erfarenheten passar väl in i den nya roll som Maria nu får som regional utvecklingsdirektör, kommenterar landstingsdirektör Anders Åhlund, i ett pressmeddelande.

– I och med att vi ska bilda region i Västmanland, kommer denna roll vara viktig för att driva samarbetet med olika aktörer, kommuner, länsstyrelsen, näringslivet och civilsamhället.

Maria Linder, som börjar i sin nya roll 1 december, efterträder Mats Gunnarsson, vars nya uppdrag bland annat är att arbeta med storregionfrågan.

Annons