Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LIVE-TV: Nu utses Årets västmanlänning

Annons

Ransta Nästa bygdegårdsförening fick utmärkelsen Årets västmanlänning 2016. Vi var på plats och sände direkt från tillkännagivandet på Bianchi Café & Cycles i Västerås.

Läs en segerintervju med vinnarna här!

De nominerade till priset var:

Lotta Gröning: Hon står ständigt i debattens centrum och är känd i hela landet som journalist och debattör. Inte minst driver hon ofta debatt om det andra Sverige, det som politiken glömt. Men hon kämpar också ständigt för hembygden och glesbygdsfrågorna. Hon är bland annat en av de starkast drivande krafternabakom att bygga upp Elsa Anderssons konditori.

Läs mer: Envis eldsjäl nominerad till Årets Västmanlänning 2016

Ransta Nästa bygdegårdsförening: Starka ideella krafter är enormt viktiga. I mindre orter är de ovärderliga. Denna förening arbetar ständigt med samma intensiva kraft för utvecklingen i bygden, oavsett om det handlar om förbättrad posthantering eller bredband. Arbetet har gett resultat och eko i hela landet.

Läs mer: Ideell förening kan bli Årets västmanlänning

Draó Thea- Aros kulturhus: Ledorden är ”Annorlunda är bra. Annorlunda är kul.” Det handlar om att stå upp för allamänniskors lika värde och att se möjligheter istället för hinder. Genom dans, drama, film och teater får de människor med funktionsnedsättning att växa.

Läs mer: Draothea: "Vi ser styrkan i de unika deltagarna"

Liz Helgoson: Ett engagemang som alltid varit stort och som ständigt växer. Undervisningskarriären startade i liten skala redan 1961. Nu har verksamheten vuxit och vid 83 års ålder har hon en lika imponerande brinnande glöd. Hon skänker barn och ungdomar glädje via dansen.

Läs mer: Liz lyfter unga i sin dans

Årets Västmanlänning utses av VLT som därmed förvaltar den tradition som Westmannaturism startade 1983. VLT har dock breddat priset till att vara öppet för alla. Nominering av pristagare görs av enskilda personer eller avorganisationer.

Juryn består av: Daniel Nordström, chefredaktör VLT, Fagersta-Posten, Sala Allehanda och Bärgslagsbladet/Arboga Tidning. Per Ekh, försäljningschef på VLT marknadsområde Västmanland, Minoo Akhtarzand, landshövding Västmanland, Billy Bergåker, vd ALMI Mälardalen samt, Henrik Wester, turismchef, Västmanlands kommuner och landstring VKL.

Mer läsning