Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man hittad död i Saladamm – polisen misstänker inte längre brott

Polisen inledde en förundersökning om mord alternativt dråp i Saladamm under söndagskvällen, men under måndagen misstänkte man inte längre att något brott begåtts.

Annons

Se reprisen av vår livesändning från platsen:

Larmet kom vid 22.28 på söndagskvällen.

Polisen kallades till en adress i Saladamm efter att en person hittats död.

En polispatrull kom till platsen och konstaterade att det rörde sig om en död man. Polisen är förtegen om mannens ålder och andra uppgifter.

– Men jag kan säga att det är en vuxen man, det är inte ett barn, säger Johan Thalberg, presstalesperson på polisens region mitt.

Omständigheter på platsen och patrullens bedömning av dem gjorde att polisen inledningsvis startade en förundersökning gällande mord alternativt dråp.

Vad är det för omständigheter?

– Det vill jag inte gå in på i nuläget, säger Johan Thalberg.

Fanns det någon hotbild mot den här personen?

– Inte som vi har några uppgifter om i nuläget att det finns någon känd hotbild mot den här personen. Men per rutin så tittar vi på polisen alltid på det när det har startat en förundersökning om mord alternativt dråp.

Polisen har genomfört en teknisk undersökning av platsen under natten.

– Vi har fått ut en del information som vi försöker sammanställa för att se om det är något brott som ligger bakom, säger Johan Thalberg, presstalesperson på polisen region mitt.

Under måndagsförmiddagen ändrades dock polisens bild av vad som hänt och man misstänker inte längre att något brott begåtts.

– Jag har pratat med utredare och han hade sammanställt de uppgifter vi har och han gör bedömningen att det inte finns anledning att anta att något brott begåtts, säger Johan Thalberg.

Han poängterar dock att polisen fortfarande väntar på resultatet från obduktionen och att bedömningen kan ändras igen.

– Skulle den visa något annat så går utredningen vidare igen med rubriceringen mord alternativt dråp, säger han.

Mer läsning