Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barbies fiende har hittat till Norberg

Pias skattkammare är först i Sverige med att sälja Lammily-dockan.

Annons

Det var en ivrig Ragna Emet som i måndags öppnade dörren till sin leksaks- och hobbybutik Pias Skattkammare när Lammily-återförsäljaren Ingemar Thorén knackade på.

Med sig hade han den omtalade Lammily-dockan, nutidens svar på Barbie. Proportionerna är realistiska då tillverkaren, amerikanen Nickolay Lamm, har utgått från hur snittet på en normal 19-årings kropp ser ut.

– Det känns stort och helt rätt i tiden. Dockan ser ut som vilken vanlig tjej som helst. Inte en pinnsmal fotomodell. Utan frisk och stark. En bra förebild för våra barn att leka med, säger Ragna Emet.

Lammily-dockan kom ut på marknaden i USA i slutet av förra året, men har inte funnits att köpa i någon svensk butik förrän nu. Och Pias Skattkammare blev den första.

– Tänk att lilla Norberg blev först, säger Ragna Emet samtidigt som hon inspekterar dockan fascinerat:

– Till skillnad från en barbiedocka kan barnen med Lammily-dockan leka andra lekar utöver sådant som kretsar kring smink och utseende.

Att få sälja den första Lammily-utgåvan kändes stort för Ingemar Thorén.

– Jag har tre döttrar som fått kämpa med att få vara dem de är. Och med tanke på den epidemi av ätstörning och utseendefixering som råder i världen, är Lammily en sund förebild för våra barn. Norberg sätter trenden, säger han.

Docka med finnar och tatueringar

Lammily-dockan är den första modedockan vars kroppsmått är gjort efter realistiska mått hos merparten av USA:s 19-åringar.

Skaparen, Nickolay Lamm, vill genom dockan få barn att hylla naturlig skönhet och att de ska utveckla sunda kroppsideal.

För att få dockan ännu mer naturlig och realistisk finns det klistermärken eller stickers att köpa till, föreställande fräknar, celluliter, glasögon, födelsemärken, ärr och dylikt.

Källa: lammily.com

Mer läsning

Annons