Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bibblan håller stängt längre för sanering

Biblioteket i Norberg kommer vara stängt mellan den 11 juli och 15 augusti eftersom golvet behöver saneras. Dessutom sker flera ombyggnadsarbeten under samma veckor.

Annons
Bygger om. Khalid Ahmed, Liisa Bergh, Pia Carlsson och Ziad Kaadan ser fram emot att få biblioteket uppfräschat. Men först måste golvet de står på saneras från PCB.Foto: Seth Jansson

Till en början var det inte tänkt att biblioteket skulle ha stängt så länge.

– Det visade sig att det är PCB i fogarna mellan plattorna och det måste saneras. Ombyggnadsarbetet blev mycket större, säger Pia Carlsson, bibliotekspedagog.

Biblioteket är sedan 2007 inhyst i Folkets hus som byggdes på 70-talet. Nu ska biblioteket få en ny interiör.

– Biblioteket har utvecklats från att vara ett lager med böcker man har kunnat låna från till att bli en mötesplats. Vi vill nu bygga en miljö med så lite krockar som möjligt, säger Pia Carlsson.

Det betyder att under hösten kommer utlåningsdisken att flyttas in dit korridoren och trädgården möts. Trädgården halveras men delen med palmen blir kvar för att ge utrymme till fler bord och stolar.

Den gamla lånedisken blir på sikt ett studierum med datorer samt att barnrummet kommer att få datorer.

– Men vi kommer behöva göra ändringarna pö om pö, säger Pia Carlsson.

200 000 kronor har anslagits berättar Ulf Öhman, tillförordnad områdeschef, men det räcker inte långt. Önskemål om bokhylla format som ett S finns i skisserna men enbart en sådan kostar uppemot en halv miljon kronor, vilket inte finns med i år.

Mer läsning

Annons