Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildspel: Matkultur för hela slanten i Norberg

Norbergare med rötterna i andra länder serverade godsaker under lördagens mångkulturella matmarknad.

Annons
Norbergsbon Saba Gonet, med barnen Senai och Linda, visade upp mat från hemlandet Eritrea.

Norberg. Matmarknaden intog Torget i Norberg och många provade på rätter från till exempel Eritrea, Uganda och Liberia.

– Det var kul att testa något annat än falukorv och köttbullar. Det är inte så ofta man får eritreansk pannkaka, säger Kennet Pettersson, en av besökarna.

Det mest käket tog helt slut. Bland annat de ugandiska rätter som Richard Matovu och Betty Namatovu serverade.

– Du träffar så mycket folk här. Vi ville visa vilken mat vi äter i Uganda, säger Richard Matovu.

Det pannkaksaktiga brödet Ingera, som är vanligt i Eritrea.
Richard Matova och Betty Namatovn konstaterar att deras rätt med chapatibröd var populär. ”Allt tog slut på två timmar”, säger Richard.
Curt Edwertz, från arrangörsförening Familjens hus.
Eva Börjesson och Kennet Pettersson tyckte det var gott med mat från Eritrea. ”De är duktiga på att anordna evenemang i Norberg”, konstaterar de.
Nebiyat Haile gjorde eritreanskt kaffe.

Mer läsning

Annons