Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boktips och pyssel på kvinnodag

Internationella kvinnodagen lockade många besökare till biblioteket i Norberg.

Annons
Dagmar Fredriksson, Dagmar Måntelius, Hillevi Bygge och Anita Olof-Ors tillhör Kvinnoakademien och har bänkat sig längst fram i Teaterbiografen inför Lena Kjersén Edmans föreläsning om kvinnolitteratur.

Mängder av aktiviteter arrangerades i Norberg när Internationella kvinnodagen uppmärksammades tidigare i dag. Förutom pyssel, föreläsning och musik, var också utställare på plats i både Need Coffee Shop och i biblioteket.

– Vi har intervjuat åtta kvinnor i olika åldrar. Den äldsta är född 1928, säger Pia Carlsson, som ställde ut i biblioteket tillsammans med Rita Andersson Göstasson.

Utställningen kallas för Livsstycken.

Några av dem som bänkat sig längst fram i Teaterbiografen inför Lena Kjersén Edmans föreläsning är Norbergsvänninorna Dagmar Fredriksson, Dagmar Måntelius, Hillevi Bygge och Anita Olof-Ors i Kvinnoakademien. 

I sitt sällskap läser de böcker av olika kvinnliga författare, vilket också föreläsningen kom att handla om.

– Min favoritförfattare är Ester Blenda Nordström. Jag är helfrälst i henne, berättar Dagmar Måntelius innan föreläsningen börjar.

Föreläsaren gav åhörarna många goda boktips och berättade om de likheter hon fann mellan Mary Wollstonecraft och Nina Björk.

– Det är feminism och demokrati som grundtanke fast det råkar vara 200 år emellan dem, sade Lena Kjersén Edman. 

En av Rita Andersson Göstassons tavlor i utställningen Livsstycken.

Mer läsning

Annons