Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brandfarlig vätska när Elsa Andersons konditori brann ned

Flera brandhärdar fanns och brandfarlig vätska användes när konditoriet brann ned.

Annons
Elsa Andersons konditori brann under natten till den 21 augusti.

Branden som totalförstörde Elsa Andersons var anlagd och det finns flera omständigheter som tydliggör det:

– Det är flera brandhärdar som anlagts och det är brandfarlig vätska som använts. Jag kan inte säga hur många brandhärdar det rör sig om och vilken typ av vätska som användes, säger åklagaren Carl-Johan Norström från Åklagarkammaren i Västerås

Räddningstjänsten tvingades när de kom till platsen rikta in sig på att rädda intilliggande byggnader.

– Det här är ju en extrem händelse, en oerhört farlig brand och brandförloppet är sådant att det hade kunnat bli en storbrand i Norberg med förödande konsekvenser och flera omkomna, säger vidare till P4 Västmanland.

I nuläget finns det ingen person som är skäligen misstänkt för dådet. Men polis och åklagare är hoppfulla.

– Ambitionen från min och polisens sida är att få det uppklarat. Men det är ett omfattande arbete som återstår och pågår, och det är komplicerat, har Carl-Johan Norström berättat tidigare för Fagersta-Posten.

Varför går ni ut med de här uppgifterna nu?

Jag har gjort en kontrollerad bedömning så jag bedömer att vi kan släppa de här uppgifterna utan att förstöra utredningen.

Han vill inte gå in närmare på hur många eldhärdar det rör sig om eller vilken sorts brandfarlig vätska som användes på grund av risken för kontaminering av vittnesuppgifter.

Den tekniska undersökningen är klar men ännu är inte alla prover analyserade. Tills vidare vill han uppmana alla som har tips eller uppgifter att höra av sig till polisen. Än så länge vill han inte gå ut med någon efterlysning efter mer specifika uppgifter.

– Det är vi, jag och polisen, som har helhetsbilden. Låt oss bedöma om uppgifterna är viktiga eller inte. Ibland kan den minsta uppgiften vara den viktigaste i utredningen.

Mer läsning

Annons