Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centrum växer ut till Prostudden

Kommunstyrelsen i Norberg skjuter till 475 000 kronor för att slutföra planarbetet vid Prostudden. Nu vill kommunen veta vad norbergarna tycker ska byggas där

Annons
Innan jul hoppas man kunna påbörja en medborgardialog med Norbergsborna om hur de vill utveckla Prostudden och Västra centrum. Bilden är tagen 2013.

Hittills har cirka 250 000 kronor satsats på projektet och kommunstyrelsen har nu beslutat om att skjuta till de 475 000 kronor som behövs för att slutföra arbetet vid Prostudden.

Den största delen av kostnaderna går till plankonsulter och geoteknisk konsult.

– Den geotekniska konsulten har tittat hur markförhållandena ser ut så vi vet vad och var man kan bygga och var det kan vara lämpligt med andra typer av markanvändning, säger Erika Flygare, planarkitekt.

Redan 2012 började arbetet med utvecklingsplanen för Prostudden och Västra centrum. Men det behövde pausas på grund av dåvarande personalbrist hos miljö- och byggförvaltningen.

Förhoppningen är att innan jul påbörja en medborgardialog för att ta reda på hur Norbergsborna vill utveckla Prostudden och Västra centrum.

När projektet startade var utgångspunkten att centrum skulle utvidgas mot Prostudden med en blandning av olika typer av bebyggelse och allmänna ytor för samvaro och rekreation.

– Vi har bostadsbrist och vi måste få i gång byggandet av bostäder. Vår bedömning är att Prostudden är det område där vi har störst möjlighet att få en extern entreprenör att bygga flerfamiljsbostäder, säger kommunalråd Åsa Eriksson (S).

Mer läsning

Annons