Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cirkusskola lockade under sportlovet 

I fredags fanns det möjlighet för barn mellan sju och femton år att testa på cirkus i Norberg. Allt ifrån jonglering till balansering på lina.

Annons
Deltagarna och ledarna bildade en pyramid.

Under sportlovet fanns det tillfälle för barn att utmana sig själva. Instruktörer från Cirkus Cirkör fanns på plats för att lära barnen några cirkuskonster. Ledarna förklarar att det är något som bryter av i vardagen och en rolig aktivitet för alla åldrar. Men det är något speciellt att lära barn.

–De är oftast orädda och vill testa på allt. Det är extra roligt i en litet samhälle som Norberg som inte har lika mycket aktiviteter som större städer, säger Patrik Karlsson, instruktör i Cirkus Cirkör.

En av dem som var på plats för att testa cirkus var tolvåriga Medea Höglund. Hon tyckte det var roligt och tog med sig nya erfarenheter från dagen.

–Det roligaste var trapetsen och att balansera på lina. Det var svårt att hitta balansen, men det gick bra till slut, säger hon.

Först visade instruktörerna några övningar som deltagarna fick testa. Sen var det fritt fram att gå runt och prova på allt.

–Jag tyckte det var bäst när vi fick gå runt. Då fick jag göra det jag ville, säger Fanny Hjertqvist, en av deltagarna på cirkusskolan.

–Att testa på nya saker jag inte gjort förut var roligast. Trapets har jag aldrig testat förut, säger Nelly Höglund, deltagare på cirkusskolan.

De allra flesta uppskattade sportlovsaktiviteten och tog med sig ny kunskap. Det fanns något som passade alla och deltagarna lämnade cirkusskolan med ett leende. Många ville gärna utöva aktiviteten igen. Däribland elvaåriga Mikaela Viik som tyckte jonglering var det roligaste, men också svåraste.

–Även om det inte går så är det alltid värt att försöka. Jag vill testa igen så jag kan bli bättre, säger hon.

Instruktörerna var nöjda med dagen och hoppades få komma tillbaka till Norberg.

– Det är roligt att se barnen testa nya saker och ännu roligare när de lyckas med något, säger Rebecca Tiger, ledare för cirkusskolan.

Mikaela Viik och Fanny Hjertqvist testade på att snurra tallrikar.
Nelly Höglund balanserar på lina.
Kusinerna Nelly Höglund och Medea Höglund gillade cirkusen.

Mer läsning

Annons