Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det här är ett personligt intrång"

När Harald Antonsen fick sina provskålar från sjukhuset i Västerås var försändelsen redan öppnad. ”Jag blir förbannad”, säger han.

Annons
Försändelsen kom inte i det skick som Harald Antonsen ville. Misstänker man att någon öppnat ens post med flit ska man polisanmäla det, säger Maria Ibsen, pressekreterare på Postnord.

Att öppna post som är adresserad till någon annan är inte tillåtet, berättar Maria Ibsen, pressekreterare på Postnord, koncernen där Posten ingår.

– Det kallas brytande av posthemlighet. Får man ett kuvert i sin brevlåda som är öppnat, ska man anmäla det till vår kundtjänst. Då kan man försöka spåra om det skett vid postens hantering.

Harald Antonsen ser det hela som respektlöst.

– Jag blir förbannad. Det är ett personligt intrång. Och det klart att det blir värre när det är sådana här saker som låg i kuvertet. Jag tänker åka till Västerås och få nya provburkar. Man vet ju inte om dessa är sterila längre, säger han.

Varför kuvertet har blivit öppnat vet han inte.

– Nej, men det borde ju vara de som hanterat posten. De kanske trodde att det var knark. Jag hade kunnat förstå varför de öppnat om de satte en lapp på, säger Harald Antonsen.

– Misstänker personalen att en försändelse är konstig eller farlig ska man tillkalla polisen. Men posten får aldrig själv öppna ett kuvert, säger Maria Ibsen.

Mer läsning

Annons