Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elvisdagen utökas med tre familjedagar

På torsdag är det premiär för Nya Norbergsdagarna. Under fyra dagar kommer Norberg att fyllas med livemusik, Elviskopior och mycket mer.

Annons
Den årliga Elvisdagen lockar både äldre och yngre besökare. I år utökas det hela med tre familjedagar, i och med nya evenemanget Nya Norbergsdagarna.

Sedan många år har Elvisdagen varit ett årligt evenemang där Elviskopior framför låtar av stjärnan på scenen i Tingshusparken. Under ett dygn invaderas Norbergs gator av entusiaster från hela Sverige.

I år ville arrangörerna erbjuda något mer för besökarna. Resultatet blev fyradagarsevenemanget Nya Norbergsdagarna. Norbergs Elvisvänner heter föreningen som ligger bakom Elvisdagen. Med hjälp av Norbergsborna Ulla och Jonny Pedersen har de för första gången satt ihop Nya Norbergsdagarna som är fyllda med aktiviteter. Satsningen ser de som en rolig utmaning.

– Det ska bli roligt. Norberg är litet, så vill man att något ska hända får man göra det själv. Vi hoppas bara att folk har roligt, säger Ulla Pedersen.

Nya Norbergsdagarna startar på torsdag med en mångkulturell matmarknad på torget, samt tivoli och lokala artister som underhåller. Helgen fortsätter i musikens spår med bland annat gruvpunken i Kärrgruvan, musikkryss och småstjärnorna.

Eva-Lena Silva, turistansvarig i Norberg, ser fram emot dagarna.

– Det är en familjeaktivitet som alla kan ha glädje av.

Mer läsning

Annons