Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjeläkaren slutar efter 30 år i Norberg

Efter 30 år på vårdcentralen jobbar läkaren Ole Lund nu sin sista vecka i Norberg. Till en början tas hyrläkare in, men verksamhetschefen oroar sig inte för att det ska bli en långvarig lösning.

Annons
Ole Lund har jobbat på Norbergs vårdcentral i över 30 år. Läkaren Vasiliki Megodimou är tillfälligt på vårdcentralen och en av dem som fått handledning in i läkaryrket av Ole Lund. ”Det var en jättelärorik tid”, säger hon. Läkaren Jakar Omar har Ole Lund som handledare nu.

– Jag har trivts väldigt bra och jag säger inte upp mig utan att våndas, säger Ole Lund om att han nu slutar på Norbergs familjeläkarmottagning.

För att bo närmare barn och barnbarn har han och frun packat flyttlasset till Västerås.

Först var tanken att kunna pendla till jobbet i Norberg. Men sju mil enkel väg, utöver all övertid, har visat sig bli för drygt. Det var då Ole Lund bestämde sig för att för att söka arbete på närmare håll. Nu kommer han kunna ta cykeln till jobbet.

– Det är en sorg. Vi sörjer vår läkare, säger patienten Britt-Marie Pettersson om att Ole Lund nu slutar på hennes vårdcentral.

Både Britt-Marie Pettersson och maken Per-Olov, med samma efternamn, är patienter hos Norbergsdoktorn trots att de är bosatta i Ängelsberg.

Ole Lund började i landstinget 1977 men går nu över till den privata sfären, närmare bestämt Praktikertjänst.

– På något sätt är det en kullerbytta. Men jag är mycket glad och stolt över att ha varit i landstinget så länge. Det här är inte ett uttryck för något missnöje, säger han bestämt.

Vårdcentralen i Norberg har fyra fasta läkare och söker nu med ljus och lykta efter en ersättare på 50 procent när Ole Lund försvinner. Innan dess tas hyrläkare in för att täcka upp.

– Jag är inte orolig. Vi har en jättebra vårdcentral i Norberg och det ska vi fortsätta med, säger Maria Romlin, verksamhetschef.

De 50 procenten i Skinnskatteberg har tillsatts.

Mer läsning

Annons