Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag gläds åt ägarbesked

"Norberg behöver ett ansikte utåt"

Annons
Ragna Emet, ägare till Pias Skattkammare, berättar att hon blev överlycklig av beskedet att Elsa Andersons konditoris ägare Kristina Leijonhufvud vill bygga upp Elsas igen. Branden har också lett till ett tätare samarbete mellan företagen i Norberg.

Förutom den sorg och förskräckelse som Elsasbranden orsakade i Norberg blev många företagare, framför allt butikerna, oroade.

Elsa Andersons konditori drog många turister till Norberg som ofta tittade in i de andra butikerna i centrum.

– Det är helt underbart att Kristina vill bygga upp Elsas igen. Att Elsas finns påverkar oss mycket. En så liten bygd som Norberg behöver ett ansikte utåt och Elsas har varit det, säger Ragna Emet, ägare av Pias Skattkammare.

Fler instämmer i att Elsas påverkar mycket.

– Många som fikade på Elsas kom till oss sen och köpte blommor när de skulle uppvakta någon, säger Åsa Backström, delägare Strands Blomsterhandel.

– Vi och företagen här har fått ta nya tag för att göra Norberg attraktivt för turister, säger Eva Gustafsson, delägare Strands Blomsterhandel.

Enligt Mirjam Ekebom, ägare Glädjehuset, har Elsasbranden drivit på ett tätare samarbete mellan företagen och föreningar och som kommer att fortsätta.

–  Vi har haft ”Handla lokalt” men vi tar nu ett nytt steg för att samverka och locka turister. Vi har bett bussbolagen att fortsätta köra till Norberg för vi har många saker att se.

Mer läsning

Annons