Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunnar, 87, tvingades sova över i bilen

Gunnar Modin, 87, åkte från sitt hem i Broarna i måndags, men när han skulle återvända för att hämta katten tog det stopp. Ingen fick komma in i området och han tvingades sova i bilen.

Annons
Gunnar Modin fick evakuera sitt hem, men han fick aldrig med sig katten Kom nu, kom nu, kom nu. I fyra dygn lämnades hon ensam.

När branden bröt ut som värst under måndagen förra veckan förstod Gunnar Modin att det var läge att lämna bostaden, men han hade inte med sig sin katt.

– Lilla kissekatten var kvar utanför huset. Det är bara hon och jag, säger Gunnar Modin.

När han skulle åka och hämta sin katt, Kom nu, kom nu kom nu, blev han i stället stoppad av polisen vid avspärrningarna några hundra meter från hans hus.

– Vi fick åka till en parkering i Norberg och jag fick sova i bilen. Det gick inte att sova, men jag låg ner i alla fall, säger han.

Gunnar kunde aldrig i sin fantasi förstå hur omfattande branden var. Han trodde att det bara gällde ett dygn, men Gunnar fick inte återvända till huset förrän i fredags. När han till sist kom hem sprang katten mot honom.

– Hon lämnade inte mig och min dotter Margareta en sekund när vi kom hem.

Polisen hade brutit upp Gunnars ytterdörr i tro om att han var i huset, men annars har hans hus inte drabbats av branden.

– Det känns skönt att huset står kvar och katten mår bra, säger han.

Mer läsning

Annons