Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är vinnaren i pepparkakshustävlingen på Centralskolan – "Det är vackert"

Artikel 18 av 19
Julen 2016
Visa alla artiklar

Två veckors byggtid. En vecka för alla högstadieelever att rösta. Av fyra pepparkakshus kan bara en vinna. Klockan nio sänder Fagersta-Posten live från prisceremonin i Centralskolan i Norberg.

Annons

Det är bildläraren Mia Ekström och hemskunskapsläraren Gunilla Wallman som har tagit initiativet till pepparkakshustävling. Årskurs nio har fått dela upp sig i fyra grupper och byggt varsitt pepparkakshus som sedan ställts ut vid matsalens entré.

– Vi började i slutet av november så de har haft runt två veckor på sig men de har gjort ett fantastiskt jobb, säger Mia Ekström.

Det är enligt hennes kännedom den första pepparkakshustävlingen som genomförts på Centralskolan. Bygget av husen har smidigt införlivats i bild- och hemkunskapsundervisningen.

Bland annat har elever fått titta på arkitektur för att hitta inspiration. Under hela förra veckan har eleverna i högstadiet fått rösta.

Vinnaren efter röstningen blev Casa de Gärd, ett pepparkaksslott som var den tredje gruppens bidrag. De fick motta ett presentkort till Elsa Andersons konditori när det nu till våren.

Suhan Hassan Khalif och Hanna Eriksson fick representera grupp 3 och deras hus Casa de Gärd som vann pepparkakshustävlingen.

Nedan finns de fyra bidragen:

Det lutande tornet i Mumimdalen har hämtat inspiration från italiensk arkitektur och Tove Janssons berättelser.

Gullhuset är en hommage till en Centralskolans lärare och är ett pampigt hus med sina pelare vid entrén.

Casa de Gärd är ett slott som skapar julstämning med sin julgran centralt placerad på borggården.

300 år föreställer Mimerlaven 300 år in i framtiden och påminner betraktaren om att entropi kommer ta oss alla.
Alla artiklar i
Julen 2016

Så kan du pyssla i adventstid

TV + text