Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotfull affischering anmäls

Nyanlända flyktingar som kom till sin undervisning möttes av obehagliga budskap.

Annons

I fönstret till butikslokalen på Engelbrektsgatan i Norberg där arbetsförmedlingen och Bergslagens folkhögskola har utbildning för asylsökande hängde i fredags affischer med text riktade mot mångkultur och invandring.

– Det är första gången som den här typen av budskap riktas direkt mot vår verksamhet, säger Arent Persson, rektor vid Bergslagens folkhögskola.

Han har anmält händelsen till polisen.

– Det är för att göra allmänheten medveten om att det sker och att polisen vet om det när de åker här på natten. Det kan ju bli värre än så här, säger Arent Persson.

Affischernas avsändare är Motståndsrörelsens hemsida Nordfront.

– Det är hotfulla budskap för dem som ser affischerna och det är så här de visar sin närvaro, säger Daniel Poohl, chefredaktör för tidsskriften Expo.

Han bekräftar att samma formuleringar synts på andra håll och att affischeringen med intoleranta slogans ofta är centralt fabricerade för att spridas över landet. De förekommer generellt i områden där rörelsens representanter finns men systematiska utflykter görs också som en politisk aktivitet. Expos kartläggning visar att rörelsen är frekvent aktiv i Västmanland-Dalaområdet.

Mer läsning

Annons