Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ida tävlar i yrkes-SM

Ida Eriksson från Norberg deltar i yrkes-SM i Malmö nästa vecka. Hon tävlar mot tre andra i butikskommunikatörsklassen.

Annons
Ida Eriksson från Norberg kommer tävla i yrkes-SM under onsdag till fredag. Där gör hon upp mot tre andra butikskommunikatörer från andra yrkesutbildningar i landet.

Ida Eriksson har egentligen bara sitt examensarbete kvar. Sedan är hon färdigutbildad butikskommunikatör, eller Visual Merchandiser som det också heter.

– Vi utbildas i design. Det kan vara allt från att inreda hus inför visningar till hemsidor och att göra skyltfönster för butiker, säger Ida Eriksson.

Utbildningen hon går är på två år och hon har studerat på yrkeshögskolan i Haparanda.

– Efter gymnasiet sökte jag överallt och kom in på utbildningen i Haparanda. Det funkar bra eftersom de har praktik innan lov så det blir lättare med hemresorna, säger Ida Eriksson.

Tillsammans med 20 andra tjejer har hon bott och studerat i Haparanda och också haft nära till hennes far som bor i Gällivare.

Under utbildningen har hon gjort så bra ifrån sig att när arrangörerna av yrkes-SM ringde skolan och frågade om de hade någon som kunde tävla så var det Idas namn läraren gav.

– Jag blev uppringd och de frågade om jag ville delta, säger Ida Eriksson.

Är du nervös? Har du förberett dig?

– Jag börjar bli lite nervös. Jag har inte förberett mig på något särskilt vis men läst lite om det på nätet och så.

Mästerskapet börjar på onsdag i Malmö. Ida Eriksson tävlar mot tre andra butikskommunikatörer från andra yrkesutbildningar i landet.

Mer läsning

Annons