Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Informationen till turister blir bättre

Förra sommaren lyftes kritik mot Norbergs bristande information till turister. I år öppnar en bemannad turistinformation i Abrahamsgården.

Annons
Eva-Lena Silva, turist- och samhällsvägledare i kommunen, vill jobba för att generellt utveckla informationen om Norberg.

En turistsäsong är på ingång i Norberg. Förra sommaren skrev Torbjörn Norgren en insändare i FP som riktade kritik mot kommunens knapphändiga turistinformation. Kommunen verkar ha tagit till sig detta – den 17 maj öppnar en bemannad turistinformation i Abrahamsgården.

– De har tydligen lyssnat och det är jag glad för, säger Torbjörn Norgren som blev förvånad när han surfade runt på kommunens uppdaterade hemsida och såg den nya turistinformationen.

Frågan om förbättring av turistinformationen lyftes på högsta politiska nivå och slutade med att 1 miljon kronor flyttades över från kultur-, idrotts- och fritidsutskottet till kommundelskontoret där Eva-Lena Silva är turism- och samhällsvägledare.

Den bemannade turistinformationen är ett första steg i en utveckling mot en vidgad syn på begreppet ”turism”.

– Vi jobbar mot att få en allmän information som riktar sig både mot kommunmedborgare och turister, både fysiskt och digitalt, säger Eva-Lena Silva.

Den bemannade turistinformation håller öppet i 13 veckor under sommaren. Rekryteringen är i full gång.

Läs också: Kritik mot bristande skyltning för turister

Mer läsning

Annons