Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johanna Odö föreslås som kommunalråd

Johanna Odö (S), ordförande barn- och utbildningsutskottet, föreslås att ta över som kommunalråd under tiden Åsa Eriksson (S) vikarierar på riksdagen. För Johanna Odö blir det en chans att prova på att vara kommunalråd.

Annons

Johanna Odö flyttade till Norberg år 2000 och har sedan dess jobbat inom de flesta förvaltningarna i kommunen. 2010 var hon projektledare när Lilla Björkås, boende för ensamkommande flyktingbarn, startades och sedan dess är hennes tjänst till hälften biträdande föreståndare för boendet.

– Och till 50 procent i verksamheten för jag tycker om att jobba där, säger hon.

Läs också: Åsa Eriksson (S) gör inhopp i Riksdagen

Det var efter senaste valet som hon bestämde sig för att gå med i Socialdemokraterna Norberg.

– Jag och några vänner har länge pratat om att man borde engagera sig politiskt men det har inte funnits tid. Nu har mitt barn blivit så pass stort att jag kände att nu finns det tid, säger Johanna Odö.

Läs även: Thorell om Erikssons inhopp

Johanna Odö är Socialdemokraternas förslag till kommunalråd under tiden Åsa Eriksson vikarierar i riksdagen, kommunfullmäktige tar ställning till förslaget på måndag. Hon känner sig redo för uppdraget och ser det som en chans att se vad det innebär att vara kommunalråd.

– Jag kommer ha Åsa med mig till skillnad från vid ett val där det blir som en hård avgång och så kliver nya på. Det ser jag som en stor fördel, säger Johanna Odö.

Mer läsning

Annons