Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julklappsutdelning på flyktingboende

Louise Olsson och Jermias Jokela har tillsammans samlat in julklappar i Norberg. Idag delades delades klapparna ut till barn på asylboenden.

Annons
Louise Olsson räcker över en julklapp till en flicka på Klackbergsgården.

Kompisarna Louise Olsson, 17 år, och Jeremias Jokela, 17 år, från Norberg la ut en annons på Facebook där de bad människor skänka saker de inte behövde, så att de kunde ge bort sakerna som julklappar till barnen på flyktingboenden i Norbergstrakten. Responsen var stor och många hade svarat redan efter en timme.

– Det är tack vare alla i Norberg som vi kunde göra det här, för att att vi fick in så mycket saker, säger Louise Olsson.

Idén kom till när Louise Olsson såg ett videoklipp om barn på flykt och kände då att hon ville sprida lite glädje till barnen som bor här.

– De är lika värdefulla som oss, de borde också få julklappar, säger hon.

Louise Olsson tog hjälp av Jeremias Jokela och tillsammans slog de in paketen och åkte sedan ut till asylboendena i Klackberg och Fliken för att dela ut klapparna.

– Julen handlar mycket om lycka och gemenskap, har man möjlighet tycker jag att man ska engagera sig, säger Jeremias Jokela.

Louise Olsson berättar att hon har inspirerats av andra engagerade i Norberg och hoppas att även hon och Jeremias Jokela kommer kunna inspirera fler.

Mer läsning

Annons