Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karl Hedin expanderar i Västra Götaland

AB Karl Hedin köper två av XL Byggs affärer i Munkedal och Kungshamn. Det är en del av Karl Hedins expansion i Västra Götaland.

Annons
Lars Lindgren, vd på AB Karl Hedin Bygghandel, är nöjd med förvärvet av XL Bygg i Munkedal och Kungshamn. ”Vi vill växa med låg risk” säger han.

Det går bra för AB Karl Hedin som under torsdagen meddelade att de hade slutfört affären med att köpa XL Bygg i Munkedal och Kungshamn.

Enligt Lars Lindgren, vd på AB Karl Hedin Bygghandel, kommer träprodukterna som säljs i de nya butikerna att göras vid bland annat sågen i Karbenning.

– Det går ju naturligtvis inte att såga hur mycket som helst i sågverken men däremot är det väldigt positivt för det här tryggar arbetstillfällen, säger Lars Lindgren och fortsätter:

– Det här är en positiv utveckling för de här sågverken som annars har varit en ganska tuff bransch genom åren.

AB Karl Hedin är väl etablerade i Västmanland och Dalarna.

Under 2014 köpte AB Karl Hedin Byggcenter i Trollhättan och Vänersborg. Nöjda med det köpet blev det naturligt att köpa XL Bygg i Munkedal och Kungshamn berättar Lars Lindgren.

– Vi vill utveckla verksamheten där och förtäta våra butiker.

– Vi vill växa med låg risk. Vi vill försöka få in verksamheter som funkar på det sättet vi jobbar. Det ska vara decentraliserat och platschefen ska driva verksamheten som om han ägde den själv, säger Lars Lindgren.

Mer läsning

Annons