Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart för att sätta igång bygget av ny idrottshall och ungdomsgård

39,3 miljoner kronor blev det vinnande anbudet i upphandlingen av en ny idrottshall och ungdomsgård i Norberg. Under måndagen blev tilldelningsbeslutet offentligt.

Annons

I juni förra året blev det spikat att en ny idrottshall med anslutande ungdomsgård, för cirka 45 miljoner kronor, skulle byggas i Norberg. En stor del av summan tas från det statliga flyktingbidrag som kommunen tilldelas i och med Norbergs flyktingmottagande. Saneringen av marken där byggnaden ska stå påbörjades i november. Nu är det också bestämt vilket företag som får i uppdrag att bygga hallen och vad prislappen blir.

Det blir Fastec Sverige AB i Skellefteå som vann upphandlingen med sitt bud på 39,3 miljoner kronor vilket är mer än fem miljoner kronor billigare än vad taket för upphandlingen var satt till.

Företaget specialiserar sig på totalentreprenader av idrottshallar och industribyggnader. Fem anbud inkom under upphandlingen.

– De har byggt idrottshallar förut. Det fanns även lokala anbudsgivare från kommunerna runt omkring här. Vi fick fem anbud så vi tycker att det var bra, säger Stig Bergman (V), ordförande i Norra Västmanlands kommunaltekniksförbunds direktion.

Härnäst blir det två veckors överklagandetid innan kontrakt skrivs på. Därefter kommer entreprenören att sätta igång projektering och i april kan bygget börja.

---

Nu har FP:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare – och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera FP:s nya app här.

Mer läsning

Annons