Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunbudgeten för Norberg antagen

Genom att ta pengar från bufferterade integrationsmedel har Norbergs kommun kunnat fylla hålet i budgeten. Fullmäktige kunde under måndagen anta budgeten för nästa år.

Annons

I början av oktober stod det klart att Norbergs kommun får nästan tre miljoner kronor mindre av det kommunala utjämningssystemet efter att SCB ändrat beräkningen av underlagen.

Det beskedet kom så sent att budgetbeslutet fick skjutas upp så att de minskade intäkterna skulle kunna räknas in i underlagen.

– Vi hade tänkt framförallt att vi skulle kunna återremittera budgeten och hitta de här tre miljonerna som fattades. Efter förhandling med V så kom vi fram till ett förslag som vi kunde ta till kommunstyrelsen, säger Johanna Odö (S), kommunalråd Norberg.

Läs mer: Civilminister Ardelan Shekarabi (S) svarar om ändringar i utjämningssystemet

Och det förslaget antogs av kommunfullmäktige i måndags. Det innebär att tre miljoner kronor tas av de bufferterade integrationsmedel som kommunen har från de schablonersättningar kommunen får för mottagande av ensamkommande flyktingungdomar. Dessa pengar täcker upp de tre miljoner som fattas.

Mer läsning

Annons