Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrka håller stängt efter upprepat öldrickande

Kyrkan stängde i fredags efter att flera personer haft den som festlokal. Målet är att ha öppet igen innan första advent.

Annons
Lokalerna ska vara öppna för alla, så länge besökaren respekterar kyrkorummet, menar Thomas Thörnqvist, kyrkogårds- och fastighetschef i Norberg-Karbennings församling.

– Vi har haft kyrkan tillfälligt stängd på grund av att folk velat sitta där inne och dricka öl och värma sig. Vi försöker ha stängt så att de kanske sitter någon annan stans och partajar, säger Thomas Törnqvist, kyrkogårds- och fastighetschef i Norberg-Karbennings församling.

Problemet är inte nytt för församlingen, berättar han.

– Förut satt ett fåtal här och värmde sig, det är helt okej. Men när det blir fem, tio personer som idkar alkohol och även röker, så är det inte bra. Det har stegrat successivt. Polisen har varit där minst två gånger.

Att dricka öl i kyrkan är inte speciellt passande, tycker Thomas Törnqvist.

– Nej, det är inte riktigt lämpligt. Man får ha lite respekt för rummet. Det kan också skrämma andra besökare som har större behov av just kyrkan som lokal, säger han och fortsätter:

– Kunde man respektera kyrkan i sig och den helgd som salen ändå ska ha så är det inga inga problem att man värmer sig här inne.

När är kyrkan öppen igen?

– Målet är att kyrkan alltid ska vara öppen. Nu när vi sett att det lugnar sig kan vi prova att öppna igen. Det blir någon gång i veckan, vi vill absolut ha öppet inför första advent.

Mer läsning

Annons