Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsförsäkringar överraskade av beskedet

Mikael Hellberg, skadechef vid Länsförsäkringar Västmanland, blev överraskad av beskedet Elsas ägare Kristina Leijonhufvud väljer att kliva av

Annons

– Vi fick ett mejl från Kristina sent igår kväll så vi har inte hunnit ha någon fördjupad kontakt kring det här. Vi vill sätta oss ner med ägarparet och gå igenom det här, säger Mikael Hellberg.

Kom det här som en överraskning för er?

– Jo det kan man säga.

Han menar att det har varit många frågor som har gått fram och tillbaka i bygget men att de har kontinuerlig kontakt med ägarparet. Men att de i början av maj ska han ha kännt att de skulle gå i mål med återuppbyggnaden.

– Under den här resan har vi haft den inställningen att Elsa Andersons ska kunna byggas upp. Därför har vi varit beredda att ta det här i mål. Vi vill att det här ska återuppföras. Nu fick vi det här beskedet sent i går att de vill kliva av. Det känns tråkigt vill jag betona, säger Mikael Hellberg.

Att en eventuell köpare skulle kunna komma in nu och ta över är inte omöjligt, men ovanligt.

– Det är fullt möjligt att sälja ett objekt och fordran på oss som försäkringsbolag. Om ett bolag går i konkurs och i konkursboet finns en fordran på försäkringsbolaget. Sen hade jag hoppats att Kristina skulle fått möjligheten att driva det här vidare.

Mikael Hellberg, skadechef Länsförsäkringar.

Mer läsning

Annons