Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lilla gympasalen blir kvar

Lilla gympasalen i Centralskolan byggs inte om till klassrum sedan förslag om att disponera om lokaler godkänts av kommunstyrelsen. De 2,6 miljoner kronor som avsatts för ombyggnation tillfaller Barn- och utbildningsförvaltningen.

Annons

Barn- och utbildningsförvaltningen har tillsammans med fackförbunden tagit fram ett förslag på hur lokalerna i Centralskolan kan användas så att lilla gympasalen inte behöver byggas om.

Kommunstyrelsen har beslutat efter deras förslag som går vidare till kommunfullmäktige som ska besluta om de ska ändra sitt tidigare beslut.

– Den blir kvar tills idrottshallen är färdig tack vare att skolan hittat kreativa lösningar så att man får fram tillräckligt många undervisningslokaler till hösten, säger Åsa Eriksson (S), kommunalråd.

Idrottshallen vid Källskolan kommer användas av Centralskolan och då blir alla idrottslektioner i halv hall. Lilla gympasalen används av Källskolan.

Bildsal två används som klassrum för förberedelsegruppen. Musikskolan flyttar sina enskilda lektioner till övervåningen på Källgården. Biblioteket flyttar ned i källaren under mellanstadiet och biblioteket används till svenska som andraspråk och förberedelseklass.

De 2,6 miljoner som var avsatt för ombyggnationen går i stället till personalförstärkning och eventuella flyttkostnader då lokalerna stuvas om i skolan.

Mer läsning

Annons