Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man döms till fängelse för att ha kört bil utan körkort flera gånger

En 24-årig man från Norberg dömdes nyligen till en månads fängelse för grov olovlig körning och ringa narkotikabrott.

Annons

Västmanlands tingsrätt i Västerås dömer den 24-åriga mannen till en månads fängelse för grov olovlig körning och ringa narkotikabrott.

Mannen döms alltså för två fall av grov olovlig körning och ringa narkotikabrott men frias från rattfylleri och ett annat narkotikabrott. Åklagaren la ned åtalet i de två senare fallen då åklagaren inte kunde bevisa brotten.

Norbergsbon har i mitten på oktober 2015 kört en personbil på länsväg 673 i Norrbo utanför Skultuna, utan att ha rätt till det. Samtidigt misstänktes han för rattfylleri eftersom han tidigare hade använt cannabis och det fanns spår av det i hans blod.

Han har även i maj 2016 kört bil på Fabriksgatan i Krylbo, utan att ha rätt till det, i och med att han saknar körkort. När polisen stoppade mannen för olovlig körning i maj förra året ska han även ha haft 2,54 gram cannabis på sig. Han döms därför också för ringa narkotikabrott.

Norbergsbon har erkänt de olovliga körningarna. Tingsrätten anser att han medvetet valt att köra bilarna utan körkort och då han vid hela fyra tidigare tillfällen dömts för olovlig körning ses brotten som så grova att mannen döms till fängelse i en månad.

Mer läsning

Annons