Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medlemsdag avslutar säsongen i Karbenning

På Karbennings hembygdsgård hålls en medlemsdag som avslutning på sommarsäsongen. Olika aktiviteter arrangeras där med bland annat musikuppträdande och tipspromenad.

Annons

Under dagen kommer det bland annat att spelas musik på Karbenning hembygdsgård.

Under sommaren har Café Amanda hållt öppet med sitt sommarcafé. Det stängde för säsongen den sjätte augusti men som en avslutning hålls nu den årliga medlemsdagen där Karbenning hembygdsförening och då är cafét såklart öppet. På söndag mellan klockan 13 och 16 är allmänheten inbjuden till en trivsam eftermiddag.

– Vi är en liten förening som försöker att bevara det gamla. Medlemsdagen gör vi i enkelhet och det brukar uppskattas. Antalet besökare varierar lite år till år men de som intresserar sig för byggden kommer hit och träffas, säger Linnéa Landerstedt, ordförande för hembygdsföreningen.

Under dagen kommer lokala hantverkare, ibland visar man upp sina veteranbilar och traktorer och sen kommer två medlemmar ur länslaget i folkmusik och spelar.

– De spelar fiol och dragspel och de är väldigt duktiga. Vi får se vilka som dyker upp men ibland säljs det grönsaker som man skördat på egen hand. Annars har vi som vanligt en tipspromenad som brukar handla om hembygdsföreningen och bygden, säger Linnéa Landerstedt.

Lotter kommer att säljas och besökarna bjuds på korv. I övrigt finns också en fotouställning att besöka som är en permanent installation på hembygdsgården.

Mer läsning

Annons