Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norberg anställer ny chef för näringsliv och turism: "Det känns fantastiskt kul"

Daniel Magnusson blir ny näringslivs- och besöksnäringschef i Norberg.

Annons

– Det känns fantastiskt kul att få möjlighet att jobba med något jag brinner för i min hemkommun. Det är en utmanande spännvidd av olika verksamheter och frågor som samlas under denna tjänst, kommenterar Daniel Magnusson, i ett pressmeddelande.

Daniel Magnusson blir ny näringslivs- och besöksnäringschef i Norberg.

Daniel Magnusson kommer bland annat att arbeta med att bygga upp det nya demokrati- och samhällsutvecklingsutskott som skapas i Norbergs kommun efter årsskiftet. Utskottet kommer bland annat att ansvara för näringslivsfrågor, besöksnäring och turism, kultur, fritidsfrågor, föreningar och bibliotek.

Daniel Magnusson är uppväxt i Norberg där han bor sedan tio år. Han har arbetat i Falun sedan 2006 och numera är han försäljningschef för Mittmedia Dalarna.Innan han kom in på försäljningsbanan arbetade han som kommersiell radiopratare i tio år. I arbetet som försäljningschef träffar han många företag regelbundet vilket kommer komma väl till pass i hans nya roll.

– Hela mitt jobb går ut på att vara i kontakt med näringslivet. Hittills har det varit näringslivet i Dalarna och nu blir det i Norberg istället. Det blir naturligtvis bara en del i den nya rollen. Den här rollen som jag ska skapa har bland annat näringslivet, besöksnäringen, kultur- och föreningslivet. När det gäller näringslivet har jag nytta av det jobb jag har idag genom att gå på djupet hos företag och förstå deras utmaningar, säger Daniel Magnusson.

Har du några idéer på vad man ska kunna göra i Norberg?

– Jo jag har jättemånga idéer på vad man skulle kunna göra och evenemang. Samtidigt är min filosofi att inte föregå med mina egna idéer utan jag tror på att veta vad företagarna i Norberg vill ha och att man pratar med dem.

– Det jag kommer börja med när jag tillträder är att göra en nulägesanalys. Var står vi i dag och vilka är de största utmaningarna? Tillsammans med företagen tror jag att man kan hitta lösningar, säger Daniel Magnusson.

Senast den första februari ska han tillträda sin nya tjänst.

– Vi har från våra tidigare utredningar och dialoger med företagen kunnat se att Norbergs kommun bör ta en mera coachande roll tillsammans med näringslivet och andra organisationer för att ta fram gemensamma mål och arbetssätt för vårt arbete med att utveckla företagsklimat, entreprenörskap samt en än mera utvecklad besöksnäring, säger Johanna Odö (S), kommunstyrelsens ordförande.

Daniel Magnusson

Mer läsning

Annons