Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norberg var med och slog världsrekordet

Norbergs orienteringsklubb bidrog till att slå världsrekordet i antalet orienterare på en och samma dag. Nu är siktet inställt på att nå målet på 250 000 deltagare världen över.

Annons
Det stora deltagandet under världsorienteringsdagen gläder Johan Källman, ordförande i Norbergs orienteringsklubb.

Det tidigare rekordet på 207 979 personer blev slaget i måndags kväll.

- Och nu är vi uppe i över 219 000 personer. Men registreringar från flera platser runtom i världen väntar fortfarande på att rapporteras in, säger Göran Andersson, projektledare för World Orienteering Day, som är ett projekt inom ramen för det internationella orienteringsförbundet.

Världsorienteringsdagen förra onsdagen blev en stor framgång för sporten, tycker Göran Andersson.

- Det blev en global succé. Vi har fått igång många aktiviteter runtom i världen. En väldigt stor deltagare har varit Turkiet. Sedan har vi länder som Taiwan och Hong Kong som verkligen exploderat.

Antalet förregistrerade orienteringsplatser var 2626, målet var 2000. Även målet på 50 länder överträffades - 79 länder deltog. Och då rapporteringen inte är avslutad finns dessutom fortfarande chansen att nå 250 000 deltagare, som var förhoppningen.

Även orienteringen som Norbergs orienteringsklubb arrangerade under världsorienteringsdagen var över förväntan - där 252 personer, varav 180 skolbarn deltog.

- Flera som annars inte håller på med orientering kom. Det var precis vad vi ville, säger Johan Källman, ordförande i Norbergs orienteringsklubb, och fortsätter:

- Det var kul att vara med och bidra till världsrekordet. Fler får upp ögonen för sporten och förhoppningsvis bidrar detta till att fler kommer till oss och vill pröva på orientering.

Mer läsning

Annons