Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norbergfestival tar plats i Mimerlaven

Mimerlaven i Norberg ska åter fyllas med folk. Det är dags för Norbergfestival, och i år är den internationella bredden större än den någonsin varit.

Annons
Mimerlaven förbereddes under torsdagen inför helgens tillställningar. Ljus- och rökmaskinerna måste likt ljudet fungera felfritt.

Den 17 år gamla elektronmusikfestivalen i Norberg är åter i gång. I år är festivalen större och bredare än någonsin.

– Det har aldrig varit så mycket internationella besökare och volontärer som arbetat med festivalen som i år. Det är roligt eftersom vi arbetar för att göra festivalen ännu större, säger Sara Fors, presskontakt i föreningen som arbetar med Norbergfestival.

Läs mer: Festivalen som skriver historia

Just att göra festivalen bredare har varit ett pågående jobb under många år. Förra året var första gången som de lyckades skapa jämställdhet bland de artister som uppträdde under dagarna.

– Så är det även i år. Vi tycker det är väldigt viktigt och kul att vi lyckats skapa jämställdhet. Det är inte så många festivaler som lyckas med det, säger Sara Fors.

Att jämställdhetsfrågan även i år togs på allvar menar Sara Fors betyder mycket även för att den internationella bredden ska fortsätta växa. Nu väntas ungefär 1 000 personer, med närmare 20 olika nationaliteter, besöka festivalen i Norberg.

– Det brukar komma ganska många från Storbritannien, Danmark, Frankrike och Tyskland. Men nu väntas ännu fler internationella gäster komma, vilket så klart är hur kul som helst, säger Sara Fors.

Att folk faktiskt väljer att besöka Norberg tror Sara Fors mycket beror på platsen där stora delar av festivalen kommer ta plats.

– Mimerlaven är en fantastisk miljö. Eftersom det mesta är inomhus så är akustiken magisk, säger hon.

Sara Fors berättar att hon mött flera besökare som gillat platsen så mycket så de faktiskt valt att tatuera in Mimerlaven. Både i form av just ordet Mimerlaven men också i form av en bild av hur Mimerlaven ser ut. Något som Sara Fors är glad för.

– Det är även vanligt att många har ett foto på Mimerlaven som profilbild på Facebook. Det är faktiskt coolt hur stort det blivit genom åren, säger Sara Fors.

På torsdagen startade festivalen med bland annat en guidad tur vid Mimerlaven och Mai Nestor, som är DJ, spelade vid kraftcentralen i Norberg.

På fredag kommer också bland andra artisterna Sissel Wincent och Jakob Jennerholm Hammar uppträda tillsammans vid Kraftcentralen och Ewa Justka kommer uppträda vid Mimerlaven. Förutom att vara kassör hoppas Sara Fors på att få gå runt och mingla och att hon själv hinner njuta av musiken.

– Det är så mycket olik musik, så något ska jag hinna med. Jag äskar också akustiken vid Mimerlaven. Och stämningen som blir eftersom det inte finns någon VIP avdelning tror jag bidrar till att många gillar festivalen, säger hon.

Läs också: De ska säga ja till varandra i Mimerlaven i Norberg

Läs vidare: ” Tänk att vi varit med om det här”

Sara Fors är förväntansfull inför årets Norbergfestival.

Mer läsning

Annons