Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny tavla ska sätta turismen på kartan

En ny områdeskarta ska innebära ett lyft för turismen i Norberg.

Annons

I går släpptes en ny turistkarta över området Norberg, Avesta, Hedemora och Smedjebacken. En karta som kommer att spela stor roll för turismen, menar Ing-Marie Pettersson Jensen som är enhetschef på kultur-, idrotts- och fritidsutskottet i Norberg.

– Det finns så många fascinerande platser att upptäcka här i trakten. Jag som är från Stockholm kan bara säga att det är ett stort och fantastiskt fint område här omkring med bland annat vildmark, och dessa ser vi här på kartan, säger Ing-Marie Pettersson Jensen i sitt tal vid invigningen av den nya informationsskylten i Norberg.

Den nya kartan är nu den officiella karta som täcker fyra orter med omnejd. Här uppmärksammas gångstråk, promenadleder, vildmark och rastplatser bland annat.

– Det viktigaste enligt mig är att lyfta fram allt arbete som ligger bakom kartan. Stigar har röjts, man har letat fram mindre kända områden och så vidare. Allt för att lyfta fram områden som man annars skulle kunna missa, säger Ing-Marie Pettersson Jensen i sitt tal.

Mer läsning

Annons