Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyhet från hösten: Två maträtter i skolan i Norberg

Kommunen hoppas att behovet av specialkost minskar när valmöjligheterna av måltider ökar.

Annons

- Vi hoppas nu på fler och mer nöjda gäster i våra skolrestauranger. Vi hoppas att både elever och pedagoger ska prova de nya rätterna och hjälpa oss med någon form av utvärdering av detta. Matsedeln bör ju vara levande och utvärderas och revideras inför varje termin, säger Karin Ahlin Andersson, kostchef i Norbergs kommun i ett pressmeddelande.

Vad säger Livsmedelsverket?

Livsmedelverkets rekommendationer är att skolrestaurangerna med fördel ska erbjuda olika maträtter och gärna vegetariska alternativ.

Skolan ska sträva efter att hålla nere köttkonsumtionen och främja intaget av grönsaker, baljväxter, frukt och spannmål och att välja livsmedel som har så liten miljöpåverkan som möjligt.

Mer läsning

Annons