Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt försök med föreläsning om Donald Trump och fejknyheter

På torsdag kväll kommer Aftonbladets utrikesredaktör Martin Schori till Norbergs bibliotek för att föreläsa om Donald Trumps sociala medier-strategi under sin valkampanj – och om modellen kan kopieras i Sverige.

Annons

Föreläsningen var från början inplanderad i oktober – men ställdes in på grund av sjukdom. Nu är den alltså inplanderad 9 november.

Martin Schori blev inbjuden till Norbergs bibliotek efter att Pia Carlsson, teamledare på Norbergs bibliotek, hade läst en artikel skriven av honom om Donald trumps valkampanj och fejknyheter.

– Det känns som att det här måste ut, att folk får kunskap om det här. Han kommer att lyfta fram makten som Facebook och Twitter har. Många kanske inte tänker på vad de lajkar eller laddar hem och vad det innebär. Man är inte anonym, det blir information som Facebook kan sälja sedan, säger Pia Carlsson.

Schori kommer under föreläsningen att berätta om hur Trumps stab arbetade med sociala medier under valkampanjen. Schori gör också kopplingen till Sverige: Kommer svenska partier att använda sig av en liknande taktik inför valet?

Föreläsningen, som arrangeras av Norbergs kommun, börjar 18.30 och det är fri entré.

Mer läsning

Annons