Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oenighet kring Elsas återuppbyggnad

Elsa Andersons konditori brann ned för ett halvår sedan och många företag och privatpersoner har engagerat sig i dess återuppbyggnad. Men förhandlingarna med försäkringsbolaget drar ut på tiden.

Annons
Elsa Andersons konditoris ägare Kristina Leijonhufvud vill att återuppbyggnaden ska efterlikna det gamla konditoriet. ”Ett konditori i en byggnad från 1700-talet är inte som vilket fik som helst”, säger hon.

– Det här är jättejobbigt att inte kunna ge några direkta beslut till alla som vill att konditoriet ska byggas upp. Det enda jag kan säga är att vi inte är helt överens om vilken typ av byggnad det rör sig om eller om Elsas betydelse. Det är därför det hela drar ut på tiden, säger Kristina Leijonhufvud, ägare av Elsa Andersons konditori.

Förhoppningen var att byggnationen skulle kunna påbörjas i november 2015.

– Det var ambitionen från början. Just för att kunna rädda så mycket som möjligt av 100-årsåret. Och att kunna ta emot alla kunder under sommaren, säger Kristina Leijonhufvud.

70 procent av konditoriets intäkter sker just under sommaren.

– Pengarna vi tjänar då lever vi på under resten av året. Det är otroligt tufft att förlora hela sommarersättningen, säger hon.

Den ideella föreningen Elsas vänner har samlat in över en miljon kronor från företagare och privatpersoner. Målet är tre miljoner kronor.

– Jag känner en enorm tacksamhet över allas engagemang. Jag hoppas vi kan komma fram till den bästa lösningen, säger Kristina Leijonhufvud.

Mer läsning

Annons