Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Racingtemat i hemmabaren valdes tidigt

Peter och Carina Johansson har ett stort intresse för bilar och motor. Så stort att de har byggt en hel bar i racing-tema.

Annons
I sin racingbar förenar Peter och Carina Johansson deras gemensamma intresse för USA, bilar och motorcyklar.

– Vi tyckte vi skulle ha någonstans att ha lite fest, säger Carina.

Parets son Jimmy håller på med racing och baren byggdes med honom i åtanke.

Ovanför bardisken står många av Jimmys pokaler uppställda för allmän beskådan. På väggarna finns inramade tidningsurklipp samt andra tavlor som följer barens tema.

– För det första tänkte vi att det skulle handla om racing, men sen har vi fyllt på med våra egna intressen, säger Peter.

Det är lite Leksand, Eva Eastwood, 1950-tal, Harley-Davidson och Boppers.

I ena hörnet av baren har de byggt en scen.

– Vi har ett band som är här och repar, säger Peter.

Paret minns att de hade funderingar på hur de skulle kunna inreda och täcka väggarna. De oroade sig för att de inte hade tillräckligt med saker. Men det visade sig inte bli några problem.

– Jag trodde det skulle vara svårt att få till väggarna, men nu finns det knappt någon plats kvar, säger Peter.

Peter och Carina tycker om USA, bilar och motorcyklar. Mycket av inspirationen till baren har de fått från alla sina resor till USA. Många av deras vänner där har egna barer som de inrett med olika teman. Det är från just USA som många av sakerna i baren kommer ifrån. Till exempel har de fått menyer från restaurangbaren Cadillac Ranch i Minneapolis. Carina tycker att det ger en viss känsla till baren.

Peters tips till den som är sugen på att bygga en egen temabar är att verkligen veta vilket tema man vill ha och att sedan följa den planen tills det är klart.

Se mer av racerbaren här.

Mer läsning

Annons