Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så mycket får de olika föreningarna

Förutom Norbergs AIF tilldelas ytterligare 13 organisationer medel från projektmedlen för integration.

Annons

16 ansökningar hade kommit in som äskade sammanlagt drygt fem miljoner kronor. Det fanns 3,6 miljoner kvar av projektmedlen att dela ut.

Läs mer: Norbergs AIF har fått ihop pengarna för att anlägga konstgräs

Centralskolan får 300 000 kronor för att under ett år anordna lägerskolor en gång i månaden.

Spännarhyttan/Nyhyttans fiskevårdsförening beviljas 22 500 kronor för att vid sex tillfällen anordna fiskecafé med nyanlända.

Avesta Dance Team beviljas 125 000 kronor för att undervisa dans en dag i veckan under våren under ledningen av två danspedagoger. Målgruppen är barn och vuxna med målet att utbilda ledare som kan fortsätta efter projektet slutar.

Norbergs Nya Närradio beviljas 175 000 kronor för att göra radioprogram för nyanlända och asylsökande i samverkan med lokala föreningar. Föreningen vill anställa en person på halvtid för att driva projektet under två år och ansökte om 225 000 kronor. Kommunen bedömer att projektmålen kan nås på halva tiden och beviljar därför mindre än sökt.

Källskolan har två projekt och får 20 000 kronor för vardera. Det är för integration genom läsning och slöjd i förberedelseklass för nyanlända.

Unkan får 222 000 kronor för anordna tjejkvällar en gång i veckan under ett år och för det syftet anställa en resurs på halvtid. Efter projektets slut är målet att tjejer ska besöka Unkan vilken kväll som helst.

Dessutom får Unkan 545 000 kronor för ett annat projekt växla upp ett tidigare projekt om skate till att innehålla andra spontanidrotter samt satsa på ungdomsdemokrati. En av fritidsledarnas tjänster utökas med 50 procent och pengarna ska bland annat användas till att bygga upp ramper i Mimerlaven.

Förutom de ovan nämnda får Bergslagens Folkhögskola, Pingstkyrkan Västerås, Naturskyddsföreningen i Norberg, Norbergs Tennisklubb, 2tango, Karbenningbygdens ekonomiska förening och Nyanlänt Företagande AB medel till sina projekt.

Mer läsning

Annons