Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidfesten ger klirr åt företag

Tävlingen ger liv åt hela Norberg. Flera tusen skidåkare blir även klöver för företagarna. ”Detta är absolut en av årets viktigaste helger”, säger Björn Grobecker på Värdshuset Engelbrekt.

Annons
”Det är jättekul att träffa så mycket folk som är positiva. Tävlingen är en frisk fläkt för hela samhället”, säger Björn Grobecker om Engelbrektsloppet.

De två dagarna som tävlingen pågår är betydelsefulla för värdshuset.

– De senaste sju, åtta åren har vi haft bokning från och med den 1 oktober, och det har blivit fullt på 15-20 minuter, säger Björn Grobecker.

Det blir överlag mer tryck på värdshuset under helgen.

– Det är full snurr även i restaurangen och i puben. Detta är absolut en av årets viktigaste helger. Och hela byn lever ju upp, folk går som sömngångare annars, säger han.

– Omsättningen är dubbel jämfört med en vanlig helg, säger Stefan Grobecker, en av värdshusets delägare.

Att Norberg fylls upp av skidåkare och åskådare märks av hos Elsa Anderssons konditori, vars två dubbelrum varit uppbokade sedan förra Engelbrektsloppet.

– Jag tror att folk ser till att förboka i tid, eftersom man vet att det är svårt att få tag på rum under loppet. Men det är fullt nästan överallt i Norberg. Det klart det blir mer ruljangs, det märks även på kaféet, säger Lenita Rylander, konditoribiträde.

Martin Lindén, handlare på Ica Gruvhallen i Norberg, gillar det uppsving som tävlingen betyder för Norberg.

– Det är mycket mer kunder under de dagarna, det kommer ju flera tusen personer och åker. Alla stora evenemang är ju bra för orten.

Mer läsning

Annons