Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smugglade knark via post

En 32-årig man från Norberg dömdes nyligen till fängelse efter att ha smugglat in flera hundra gram narkotika i landet.

Annons

Norberg. Det var främst drogen MDPV som mannen skickade efter från utlandet. Knarket kom via paket och beslag gjordes under sommaren i tullen på Arlanda, postcenter i Fagersta och postutlämningen i Norberg.

Själv nekade 32-åringen till smuggling förutom i ett fall. Tingsrätten trodde inte på honom och ansåg att han var skyldig i samtliga åtta fall. Rätten menade även att det är klarlagt att 32-åringen ägnar sig åt drogförsäljning.

Mannen dömdes för narkotikabrott och smuggling. Han friades dock i två fall gällande droginnehav. Straffet för norbergaren blev fängelse i ett år och tio månader.

32-åringen var missnöjd med tingsrättens dom och överklagade därför till Svea hovrätt. Han ville bli friade från sju åtalspunkter om smuggling och få ett mildrare straff.

Hovrätten gör samma bedömning i ansvarsfrågan och mannen frias således inte på någon av punkterna. Däremot tycker hovrätten att straffet kan sänkas något. Ett år och sex månader blir nu i stället 32-åringens straff.

En 28-årig kvinna, från södra Dalarna, som var misstänkt för inblandning i smugglingen friades i tingsrätten. Hon dömdes dock till en månad och 15 dagars fängelse för rattfylleri, narkotikabrott och olovlig körning.

Mer läsning

Annons