Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trädfejd i Norberg har avgjorts

Ett par grannar i Norbergs kommun har i två års tid tvistat om några nedsågade grenar. Nu har parterna slutligen förlikats.

Annons

2012 upptäckte en husägare att flera träd på tomten hade fått grenar avsågade. Det visade sig vara grannarna som tagit fram sågen då grenarna hängde in över deras mark, enligt stämningsansökan.

Husägaren anlitade en trädexpert som kom fram till att sågningen kommer att förorsaka rötskador vilket förkortar trädens livslängd.

Skadorna värderades till 32 784 kronor. Experten tog också ut ett arvode på 8119 kronor. Husägaren ville ha ersättning och stämde sina grannar på 40 913 kronor, via sin advokat.

Grannarna bestred kravet och anlitade en jurist och en egen trädexpert.

I ett yttrande till tingsrätten skriver de att de hade fått medgivande att ta ned grenarna och att deras expert kommit fram till att beskärningen inte har skadat träden.

Efter en längre skriftväxling via tingsrätten var det dags för parterna att mötas i domstolen nu i mitten av oktober. Men en tid innan dess kom parterna överens om att förlikas.

Uppgörelsen innebär att grannarna ska betala 26 000 kronor till husägaren. Husägaren ska å sin sida ta bort de grenar som fortsatt hänger in över grannars tomt, samt se till att nya grenar inte får växa in över tomtgränsen, enligt tingsrätten.

Mer läsning

Annons