Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Många ville testa eritreansk mat

Det var fullsatt på Mariagården när det bjöds på eritreansk mat i går kväll. Intäkterna på 8 000 kronor går till föreningen Elsas vänner.

Annons

Norberg. Tre norbergare med rötterna i Eritrea – Azieb Zegergsh, Genet Abraha och Gergis Barankiel – hade tagit initiativet till matkvällen.

– Jag saknar ord faktiskt, jag är jätteglad. Vi gjorde det för att bidra med något litet till samhälle och vi har alla tre har anknytning till Elsas, säger Genet Abraha.

Ett sjuttiotal personer åt av maten och det var till och med så att ett tjugotal personer inte fick plats. En av dem som testade på grytorna, riset, grönsaksblandningen, injerabrödet med mera var Josefine Bornström.

-Det var jättegott och lite starkt, säger hon.

Intäkterna för kvällen blev 8000 kronor. Pengar går till ideella föreningen Elsas vänner som jobbar för en återuppbyggnad av det nedbrunna Elsa Andersons konditori. Under gårdagen meddelade föreningen på sin Facebooksida att drygt 500 000 kronor har samlats in hittills.

Kristina Leijonhufvud ägare till Elsas var rörd över att matkvällen i Norberg hölls och att så många vill bidra till att konditoriet byggs upp igen.

– Det är helt otroligt att människor engagerar sig så från hela Sverige. Jag är oerhört tacksam, säger Kristina Leijonhufvud.

Mer läsning