Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Vernissage med 2-åriga konstnärer

Barn visade alster under vernissage på temat gemenskap.

Annons

Gemenskap är temat när 2-åringar i Norberg skapar konst utifrån boken Alla får åka med. Isabell Aspholme, 2,5 år, pratar glatt med djuren som sitter i lastbilsflaket.

– Hunden fryser. Den får åka med, säger hon.

Alla barn födda 2013 som går i Norbergs förskolor har sedan i höstas arbetat med olika projekt utifrån boken Alla får åka med, som handlar om en flicka som bjuder in olika figurer till sin lastbil.

– Det är ett gott budskap, speciellt här i Norberg, att alla får åka med oavsett ursprung och kulturell bakgrund, säger specialpedagogen Mari Hedman, som kom på idén med att göra ett vernissage med barnens konst.

På måndagskvällen var det dags för vernissage, på Norbergs bibliotek. Många föräldrar och barn var på plats.

– Det här handlar om att små barn ska upptäcka spänningen med att läsa en bok och att utveckla sitt språk, säger bibliotekspedagogen Pia Carlsson.

Föräldrarna och barnen som Fagersta-Posten pratar med under vernissagen har verkligen tagit till sig boken. Isabell Aspholme från Tallens förskola vet precis vad figurerna i boken säger.

– Hon pratar om dem hemma också, säger mamma Anna Aspholme.

Alla barnen i förskolan har fått ett eget exemplar av boken. Detta tack vare att kommunen samarbetar med Lions, som har köpt in böckerna.

Mer läsning